Witam,
Zamierzam ubiegać się o licencję. Bardzo proszę o informację, jaki sposób przygotowania do egzaminu jest właściwy. W internecie sporo jest ofert firm prowadzących kursy, szkoły i szkolenia. Nie jestem jednak do końca przekonany co do skuteczności tego typu przedsięwzięć. Bardzo proszę o radę, opinie i ewentualne doświadczenia.
Pozdrawiam,
J.
Przygotowanie do egzaminu
Moderatorzy: redaktor, Detektyw
-
- redaktor
Mam podobny problem.
Też stałem przed wyborem szkoła albo samo nauka.
Pytając osób które ukończyły Policealne Szkoły Detektywów i Ochrony, zdania były podzielone. Absolwent szkoły w Detektywów w Nowym Targu miał otrzymać licencje po ukończeniu zaocznie 2 letniej nauki określił - materiały przydatne ale bardziej liczył na egzamin końcowy i wydanie Licencji Detektywa - odradził szkołe. W drugim przypadku z 2004 roku, obecny Detektyw określił egzamin za trudny, ale przyznał się do ostrej nauki tylko przez trzy miesiące przed egzaminem – zaliczony. Materiały pozbierał w Internecie i od znajomych.
Pytając osób które ukończyły Policealne Szkoły Detektywów i Ochrony, zdania były podzielone. Absolwent szkoły w Detektywów w Nowym Targu miał otrzymać licencje po ukończeniu zaocznie 2 letniej nauki określił - materiały przydatne ale bardziej liczył na egzamin końcowy i wydanie Licencji Detektywa - odradził szkołe. W drugim przypadku z 2004 roku, obecny Detektyw określił egzamin za trudny, ale przyznał się do ostrej nauki tylko przez trzy miesiące przed egzaminem – zaliczony. Materiały pozbierał w Internecie i od znajomych.
-
Hmm... tak też myślałem...
Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem. Przeglądając strony internetowe wszelkich szkół detektywów odnoszę wrażenie, że kształcą one głównie agentów ochrony ubarwiając kursantom życie elementami sportów eksteremalnych i strzelaniem.
Cóż, pozwolę sobie podrążyć temat. Czy wiecie gdzie znaleźć można wszelkie opracowania przydatne w przygotowaniu do egzaminu?? Na forum znalazłem wykaz ustaw i aktów prawnych, pytam jednak o materiał "przetworzony" pod kątem egzaminu.
Pozdrawiam.
J.
Cóż, pozwolę sobie podrążyć temat. Czy wiecie gdzie znaleźć można wszelkie opracowania przydatne w przygotowaniu do egzaminu?? Na forum znalazłem wykaz ustaw i aktów prawnych, pytam jednak o materiał "przetworzony" pod kątem egzaminu.
Pozdrawiam.
J.
-
Re: Przygotowanie do egzaminu
Polecam kursy i szkolenia dla fizjoterapeutów i osteopatów na stronie https://www.fizjosystem-szkolenia.pl/ ,
wiele specjalizacji kursów dla każdego. Kursy dla początkujących i tych bardziej zaawansowanych :)
wiele specjalizacji kursów dla każdego. Kursy dla początkujących i tych bardziej zaawansowanych :)
-
Re: Hmm... tak też myślałem...
Trochę to tak wygląda faktycznie, sport ekstremalny na życzenie :DPL(J)acek pisze: ↑2010-02-21, 10:58Dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem. Przeglądając strony internetowe wszelkich szkół detektywów odnoszę wrażenie, że kształcą one głównie agentów ochrony ubarwiając kursantom życie elementami sportów eksteremalnych i strzelaniem.
Pozdrawiam.
J.